Apa Perlu Dideleng?

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?

7 Seeds minangka anime sing cukup anyar sing wis dirilis dirilis ing Netflix wulan Juni 2019. Iki asline diadaptasi saka manga sing ditulis dening Yumi Tamura. Aku pengin nggawe manawa sampeyan ngerti manawa iki review babagan 7 Wiji. Anime kasebut nyritakake babagan sekelompok wong sing slamet sing dadi bagean saka proyek bumi lan kamanungsan kanggo mbantu slamet saka manungsa.

Saben negara milih sawetara bagean saka klompok kolektif sing bakal dadi slamet, diarani 7 wiji lan mulane diarani proyek 7 Bibit. Pitakonane Apa 7 Bibit kudu ditonton? Aku bakal nyoba ngatasi sebab-sebabku tanpa menehi akeh banget, yen sampeyan nonton 7 wiji.

Ringkesan - Apa 7 wiji sing bisa ditonton?

7 Bibit duwe akeh masalah sing aku cathet lan ing episode kaping 4 dheweke pancen wis akeh. Yen sampeyan ora bisa repot maca bagean iki lan karakter sing dakkandhani, gulung mudhun menyang dhaptar sing mbahas sebab 7 Wiji sing kudu ditonton lan sebab 7 Wiji ora bisa ditonton, mula bakal disimpen sampeyan sawetara wektu. Ringkesan bakal ditambahake ing tinjauan iki babagan 7 Bibit.

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?
7 Wiji, Episode 4 - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Saben negara duwe klompok pilihan sing dipilih. Banjur turu turu ing beku lan ditinggalake sawetara wektu banjur kabeh padha tangi. Alesan yen turu beku amarga asteroid bakal tekan bumi lan dheweke bakal dadi siji-sijine sing slamet. Tujuan sing wis ditemtokake yaiku kanggo ndunungi maneh bumi.

Narasi utama - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Narasi utama 7 Wiji yen cukup menarik nanging luwih cocog karo siji topik utawa elemen tartamtu. Sing dakkandhakake yaiku cara crita sing digambarake meh padha karo sesanti trowongan. Ayo diwiwiti karo masalah umum, sing katon kudu urip ing alam liar saiki ing pulau anyar iki yaiku Jepang. Wilayah sing biyen dikenal dadi Jepang wis diowahi lan dicethakaké ana luwih saka 3 taun kepungkur wiwit asteroid yaiku bumi. Struktur narasi iki bakal mbantu kita nggawe tinjauan babagan 7 Bibit.

Narasi kasebut mung duwe bagean gedhe ing wether utawa ora 7 Wiji sing patut ditonton utawa ora. Iki menehi masalah gedhe kanggo sawetara wong sing isih slamet amarga umume wong-wong mau duwe kulawarga nalika tangi, mula kabeh saiki wis mati. Iki nggawe akeh karakter tumindak kanthi cara sing ora rasional lan ora disenengi amarga mesthi ana ing pikirane, mikir bakal sabanjure lan nglumpukake supaya saben liyane tetep urip.

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?
7 Wiji, Episode 4 - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Narasi kasebut banjur ngetutake tumindak saben klompok nalika pindhah lan maju liwat medan anyar. Sajrone wektu kasebut, dheweke nemokake manungsa liyane sing uga dadi bagean saka proyek 7 Bibit. Manungsa iki uga crita babagan proyek kasebut lan suwene dheweke tekan kono. Katon yen 7 wiji sing slamet kabeh tangi kanthi beda-beda. Dadi, 7 Biji sing bisa ditonton? Saka sudut pandang kaslametan, sampeyan bakal mikir yen cara paling apik kanggo nylametake manungsa yaiku supaya kabeh padha tangi ing wektu sing padha ora? Ora ing 7 Wiji, bisa uga aku nemoni masalah nalika ndeleng lan mengko bakal nemoni masalah, nanging luwih dhisik iki karaktere.

Karakter utama - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Karakter ing 7 Bibit kasebut biasane lali lan mboseni miturut pendapatku lan ora ana siji-sijine sing menehi minat karo aku. Kabeh mau kayane digawe supaya cocog karo sak klompok tartamtu utawa dirancang kanthi siji tujuan tunggal. Sampeyan duwe bocah wadon sepi Natsu Iwashimizu sing isin, kabeh wong sing ngganggu banget sing nggawe saraf wong liya lan tumindak kanthi cara sing paling ora logis amarga kahanan kasebut, Semimaru Asai, karakter jinis pria alpha utawa saben wong kaya sing bakal dakkandharake. Umume karakter ing 7 Bibit sing sejatine duwe peran penting penting dilalekake ing episode pisanan lan aku pancen angel ngelingi jenenge utawa masalah lan karakteristike.

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?

Pisanan, kita duwe Natsu Iwashimizu sing dadi tokoh utama, nanging perspektif kasebut ganti klompok dadi klompok, mula sejatine ora ana siji. Dheweke cocog karo karakter jinis rambut endhas udhara lan ora ana sing penting banget kanggo dicathet babagan dheweke utawa sing bisa dakeling-eling.

Kajaba iku dheweke pancen apikan, ora ana sing ora umum. Dheweke isin, apikan lan ora nolak cara sapa wae, mung milih nulungi wong liya lan luwih mbantu klompok tim B musim panas.

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?

Sabanjure, kita duwe Arashi Aota saben wong lanang semi-alpha, sing wiwit ngalami saraf. Siji-sijine jerone penting sing diwenehake yaiku kasunyatane dheweke duwe pacar sadurunge kedadeyan seri kasebut. Kita mung bisa ndeleng dheweke liwat pirang-pirang flashback singkat lan kabeh sing diwenehake.

Mesthi menehi, para pamirso, apa-apa kanggo investasi karo Aota, nanging pancen ora mengaruhi aku, aku meh ora menehi hubungan babagan hubungane, kenapa dheweke ngira yen flashback singkat iki cukup kanggo nggawe kita peduli Aku ora ngerti.

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?

Pungkasan, kita duwe Semimaru Asai, semi antagonis sing ngganggu, luwih gedhe sing nggawe keributan babagan meh kabeh seri. Dheweke duwe watak sing ora disenengi umume, ora ana sing menarik utawa apik banget.

Dheweke ora duwe ambane sejatine lan apa wae sing diwenehake ora bisa dilalekake, nggawe karaktere pancen bosen lan ora kepenak. Ana adegan nalika dheweke ngobrol babagan kutha asal nanging ora apik, aku meh ora peduli. Dheweke nyoba nggawe dheweke mudhun swarane dadi swarane jero nanging ora bisa digunakake.

iklan

Sub karakter - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Kaya paraga utama, sub karakter biasane padha, sanajan bisa lolos saka net amarga bisa dilalekake nanging isih sub karakter. Ora ana siji-sijine sing unik, apik banget malah asli lan iki nggawe seri dadi luwih angel ditonton, kayane narasi kasebut durung cukup. Aku pancen ora duwe wektu kanggo nyakup kabeh, ana akeh.

Alesan pancen kudu ditonton - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?
7 Wiji, Episode 4 - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Narasi asli & unik (jinis) - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Crita babagan 7 Bibit iku gampang banget lan narasi ora angel dingerteni utawa ora kepenak. Iki pancen dudu masalah dhasar dhewe, nanging anime iki menehi sesuatu sing anyar lan anyar sing durung nate ditonton ing taun iki lan amarga saka iku aku matur nuwun banget. Aku ngerti manawa narasi kabeh manungsa pungkasan ing bumi ora ana sing anyar. Nanging, ing konteks sing wis diwenehake, lan kanthi dhaptar karakter anyar iki, dakkira luwih becik diluncurake. Isih nambah pitakon Apa 7 Wiji sing kudu ditonton?

Gaya animasi - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Wiwitane aku ora nemoni masalah karo gaya animasi 7 Bibit, aku seneng banget nanging uga ora memuji. Ora ana komentar penting banget sing bisa dakkomentari, nanging ora ana komentar sing migunani tumrap komentar individu. Aku nganggep 2 tembung sing bener mesthi wis wareg. Nggoleki apik, aku bakal menehi. Dadi, 7 Biji sing bisa ditonton?

Paraga sing disenengi - Apa wiji 7 sing bisa ditonton?

Paraga ing 7 Bibit iku paling ora dikarepake. Pancen meh ora ana sing menarik utawa nyenengake. Dheweke ora masalah banget ing seri kasebut, nanging ora ana akeh sing bisa ngomong babagan iki, maksudku pancen sejatine. Saben karakter nindakake apa sing kudu ditindakake, umume ana tugas sing diwenehake. Sayange, dheweke ora bakal lunga adoh saka iku. Uga iki tema umum ing kabeh seri.

iklan

Alesan 7 Wiji ora patut ditonton - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?
7 Wiji, Episode 4 - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Ora nyenengake  karakter - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Iki bisa uga kontradiksi karo sing dakkandhakake ing ndhuwur, nanging prelu diandharake. Karakter ing 7 Winih paling ora ditulis kanthi apik, ora nyenengake lan paling ora menehi inspirasi. Ora ana barang sing gedhe banget, ora ana sing nggawe dheweke uga misuwur. Pancen paraga ing acara iki misuwur banget, bakal ana sawetara pamirso sing nganggep ora becik kaya aku lan bakal ana sawetara pamirsa sing mikir ok, (mayoritas), sing bisa dakkandhani yaiku ora bakal dadi sapa wae sing nganggep apik, utawa luwih ala, hebat.

Setelan - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Setelan ing 7 Wiji uga faktor liyane sing bakal mengaruhi cuaca utawa ora 7 Wiji sing layak ditonton, amarga uga kena utawa ora kejawab. Ditemtokake ing Jepang apokaliptik sawise kedadeyan asteroid sing nyerang bumi ing wilayah Jepang lan ing endi crita 7 Wiji kedadeyan liyane sing kudu dipikirake. Wiwitane aku seneng setelan nanging dadi masalah sing cukup cepet ing narasi. Konsep kasebut yaiku sajrone 300+ taun, para karakter turu ing jagad anyar kanthi alon-alon berkembang, kita bisa ngerteni iki liwat pasrawungan ing jagad iki, lan mesthine serangga lan kewan raksasa sing ditemokake. Ana macem-macem bolongan plot lan kesalahan kontinuitas sing diwiwiti saka setelan iki lan dadi akar masalah ing seri kasebut.

Pacing sing nggegirisi - Apa wiji 7 bisa ditonton?

Babagan liya sing ngilangi dodo babagan 7 Bibit yaiku mlaku-mlaku, sing ala banget. Kadhangkala bisa uga cepet banget, rampung liwat pirang-pirang jam pirang-pirang dina sawetara detik, sawetara wektu uga mudhun nganti sawetara dina bisa njupuk 2 episode. Coba conto iki, ing episode 4, tokoh kasebut nyebutake klompok liyane sing ditemoni (sing wis ana ing kono 3 taun) yen wis ana luwih saka 1 wulan. Dadi bisa dingerteni suwene suwene 3 episode. Kabeh padha nganggo klambi sing padha lan padha persis karo penampilane ing episode wiwitan.

iklan

dialog - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Apa paribasan yen sampeyan ora nate ngerteni dialog sing apik? Mung mili tanpa sampeyan sadhar. Yen ngono, 7 Bibit duwe dialog paling ala sing dakalami ing anime, apa maneh adaptasi. Pancen aku ndeleng versi sing dijuluki Inggris lan ngerti yen dialog bisa uga ngalami sawetara kesalahan transisi lan aku ora bakal bisa ngerti apa sejatine panulis asli.

Nanging, aku bakal nolak aku yen aku ora nyebutake iki ing dhaptar amarga yen sampeyan peduli karo dialog, 7 Bibit bisa uga ora kanggo sampeyan, amarga dialoge ora realistis, asring ngrusak acara, aja menehi aturan, kadhangkala pancen ora ana gunane, nanging umume mung nambah narasi utawa ngirim emosi para karakter cethek sing nggunakake luwih dhisik. Tanpa ngganggu banget, iki bisa ngguyu lan sampeyan bisa ndeleng kanthi gampang.

Panulis nyoba nggawe dheweke jero (emosional) nanging ora bisa digunakake, ditambah karo aktor swara (sing ora menehi sih), mula saya akeh banget nanging sejatine aku ngarepake sanalika ndeleng "Netflix Asli ”nganggo huruf abang amba ing wiwitan Episode 1, aku wis ngerti apa sing tak karepake nalika ndeleng.

Narasi sing ora praktis - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Aku ngerti banget yen 7 Bibit minangka karya fiksi, nanging sub crita sing pancen aku duwe masalah. Contone kasunyatan manawa klompok pamisah Grup Panas B bisa navigasi kanthi gampang ing wilayah sing anyar kaya manungsa sing durung nate ditemokake sadurunge. Kajaba iku, dheweke bisa kumpul maneh sawise nggoleki lan njelajah jagad anyar iki tanpa komunikasi apa wae sing nggunakake radio utawa apa wae, nanging kabeh padha klompok ing episode 4 lan 5.

Dheweke uga duwe banyu lan panganan ora ana ing endi wae. Dheweke nemokake kamar ing ngisor lemah iki (sawayah-wayah) yen ana panganan lan banyu sing gampang uga kabutuhan liyane. Masalahe dudu masalah-masalah kasebut (lan akeh liyane) dhewe-dhewe, bisa uga ana kabeh masalah kasebut, kaya seri iki. Aku mikir bisa uga ditulis kanthi luwih apik, mula anime kasebut pancen bakal bisa menehi kasempatan yen saiki wis diwenehake.

Laku swara ala - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Biasane aku ora menehi pendapat babagan akting swara lan aku bakal ngurmati manawa para aktor pancen angel mikirake pikirane wong-wong sejatine sing bakal ana yen crita iki sejatine bener lan dudu fiksi. Aku mikir manawa panulis nyoba nyoba eksperimen babagan apa sing kita lakoni, amarga umume manungsa tumindak lan mikir ing skenario nyata iki. Konsep sing menarik lan iki negesake babagan potensi 7 Bibit. Amarga iku ide sing apik lan ide sing wis ditindakake nganti padha. Ana akeh seri kaslametané kaya iki lan umume luwih apik.

Aku mikir manawa panulis bakal golek aproach sing beda lan bisa uga aku ora bisa ndeleng karya saka perspektife. Lakon swara ora ngrewangi seri ing pirang-pirang aspek, pancen ditindakake kanthi paksa lan keprungu banget. Kadhangkala paraga ora keprungu kaya ngono ing adegan liya, ujar manawa garis dialog sing ora realistis ora bakal ujar ing kahanan iki. Dialog kasebut nyoba dadi pinter lan emosional nanging ora bisa digunakake. Karakter sing bodho lan ora sopan pungkasane ujar apa-apa sing nyoba dadi emosional lan jero.

Sejatine swara akting digali kuburan kanggo dialog. Aku ngerti swarane bodho, nanging sejatine. Kalorone duwe efek sing padha lan uga ana sing elek.

iklan

Musik apik sing ora cocog karo tema - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Aku seneng musik ing 7 Wiji, sanajan bisa nambah semangat, entheng lan bisa menehi inspirasi. Masalahe mung yaiku amarga ora cocog karo tema seri, sing pancen nguciwani. Ana sawetara trek apik tenan sing dakeling-eling kepiye kahanane ala. Wektu lan panggolekan trek uga apik, mung, kaya sing dakkandhakake sadurunge, ora cocog karo tema seri.

Aku ora ngerti sebabe Netflix utawa perusahaan produksi ora bisa nggawe sawetara trek sing sejatine cocog karo tema kaslametan. Dheweke duwe anggaran, mesthine ora mung gaweyan.

Desain karakter sing kurang - Apa bisa ditonton 7 Bibit?

Karakter ing 7 Bibit pancen ora ana regane lan sanajan ndeleng. Aku ora nemokake siji-sijine sing menarik, nyenengake utawa menehi inspirasi kanthi cara apa wae. Ora ana liyane sing bisa dakkandhakake babagan dheweke yen lali banget. Saben karakter mung dirancang kanthi sawetara pikiran lan dialog sing ngasilake nggawe 10x luwih ora bisa ditanggung. Contone, nalika kejiret nyolong panganan dening tim saingan Asai ujar, "Ah, wong, aku mung golek amal", aku sedhih malah ngutip iki, ora kaya sing sampeyan ucapake nalika driji bakal dadi aku ora bakal ngrusak apa-apa yen ana wong sing pengin nonton iki.

Potensi sia - Apa 7 Biji sing bisa ditonton?

Iki minangka tutugan saka poin sing dakkandhakake sadurunge, nanging aku arep ngandhani maneh manawa 7 Bibit duwe potensi boros sing gedhe banget. Seri kasebut bisa dadi luwih apik. Aku ora bisa menehi komentar babagan manga amarga aku durung maca, yen Netflix nindakake adaptasi manga iki kanthi apik, mula ora apik. Aku bisa uga ora repot. Ana macem-macem sub plot sing bisa ditindakake kanthi luwih apik lan bisa uga, kanthi sawetara pangowahan, bisa ditonton lan wani dakkarepake, nyenengake.

iklan

Piranti plot acak & ora ono gunane - Apa wiji 7 bisa ditonton?

Piranti plot ing 7 Bibit iku ora ana gunane lan ora nate nggayuh apa sing dakkarepake para produsen utawa panulis. Kilas balik sing ora ana gunane sing ora ana gunane, sing pancen bisa ditindakake ing obrolan singkat tanpa prelu lan wektu kanggo nindakake iki. Ana sawetara karakter sing entuk udakara 5 menit wektu layar lan banjur ora bisa dirungokake maneh, kita bakal dikenalake sedhela banjur karakter kasebut dipateni utawa dilalekake.

Iki nggawe frustasi banget nalika kita padha, amarga kita rada suwe wiwit nandur modhal ing karakter kasebut, banjur nalika dipateni sampeyan bakal entuk perasaan aneh iki. Luwih becik menehi kita (pamirso) luwih akeh wektu kanggo nyetel maneh banjur bisa nandur modhal, saengga pati bakal luwih akeh pengaruhe kanggo kita lan crita kasebut.

Lengkungan karakter tingkat kapindho - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Lengkungan karakter sing dakdeleng ing 7 Bibit pancen ala, apamaneh mboseni lan ora nyenengake. Dheweke pancen ora apik lan kaya biasane aku ora duwe cukup wektu kanggo nyetel lan ndeleng nalika episode lan busur saya maju. Ora nggumunake kabeh rumangsa rame lan iki minangka tema umum liwat seri kasebut. Kayane nyoba ngrampungake kabeh episode 22 menit cilik kasebut.

Ditambah karo rasa muring-muring banget rasa sing kesusu menyang 7 Wiji mung ditambahake. Sejatine aku kepengin banget yen saben masalah mbantu lan entuk manfaat saka liyane, amarga masalah induvial bisa ditanggulangi kanthi gampang, nanging nalika kabeh nulungi siji-sijine dadi masalah, mula kedadeyan karo 7 Bibit.

iklan

Kesimpulan - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Apa 7 Biji sing Perlu Ditonton?
7 Wiji, Episode 4 - Apa 7 Wiji layak ditonton?

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh masalah babagan 7 Wiji lan kabeh iki duweni pengaruh sing penting kanggo ditonton utawa ora. Alesan sing ora perlu ditonton luwih gedhe tinimbang alasane. Mula, aku ora menehi saran supaya sampeyan nonton seri iki adhedhasar sing wis dakrembug ing ndhuwur. 7 Bibit minangka seri kanthi potensi sing akeh banget lan kawirangan kanggo boroske ing acara iki.

Rating kanggo musim 1:

Rating: 5 saka 5.

Karakter sing ora apik, narasi sing ora bisa ditindakake, dialog sing ora apik, piranti plot sing ora migunani lan akeh masalah liyane sing ana ing seri kasebut sajrone wektu sing sithik, kanthi saben episode mung suwene 22 menit. Yen sampeyan nganggep kualitas sing apik babagan film iki yen sampeyan nonton terus, mula sampeyan wis dielingake. Yen sampeyan nggoleki anime jinis kaslametan, coba Highschool Of The Dead. Sampeyan bisa maca artikel babagan musim 2 kanggo Highschool Of The Dead kene.

Muga-muga artikel iki wis mbantu sampeyan mutusake apa sampeyan pengin nonton 7 Bibit, yen dipikirake yen sampeyan seneng lan nuduhake yen bisa, bisa mbantu kita.

Waca artikel sing padha:

Waca kabeh artikel ing kene: https://cradleview.net/all-posts/

Waca seri Pilihan Paling Anyar ing kene: https://cradleview.net/top-5/

Waca review lan Apa Waca Artikel sing Disenengi ing kene: https://cradleview.net/reviews/

Waca artikel paling anyar ing kene: https://cradleview.net/most-recent-posts/

Waca profil karakter kita ing kene: https://cradleview.net/character-profiles/

Kaca komunitas kita: https://cradleview.net/community-page/

Pengin nyumbang ?: https://cradleview.net/donations/

Sosial sing gegandhengan karo Cradle View liyane:

Kaca Facebook kita: https://www.facebook.com/Cradle-View-100860831773122/

Saluran YouTube kita: https://www.youtube.com/channel/UCRYkAdQhzg2HYxWoZrKmgdw

Kaca Instagram kita: https://www.instagram.com/cradleview/

Ninggalake a Reply

Translate »
%d bloggers kaya iki: