anime Apa Perlu Dideleng? Kudu Nonton

Napa Sampeyan Kudu Nonton Samurai Champloo

Durung ana akeh anime liwat Pendhaftaran anime nonton lelungan sing pancen wis padha karo Samurai Champloo. Seri kasebut kaget banget amarga aku ora ngarep-arep akeh sing jujur ​​saka judhul kasebut. Sing bakal dadi cetha yen sampeyan miwiti episode pertama yaiku Samurai Champloo ora ngerti apa sing sampeyan pikirake. Kanggo Anime sing mung metu ing taun 2004, aku bakal ujar manawa beda sadurunge lan kualitas nulis, karakter, narasi, setelan lan aspek liyane ing acara kasebut kanthi jelas negesake pendapatku.

Fuu maos "Rencana" - Samurai Champloo

Narasi kasebut narik banget lan bisa tetep seger nganti episode mengko. Pemeran karakter apik, kita duwe 3 karakter utama sing bakal dakkirim mengko lan koleksi sub karakter pendhukung sing biasane ora bisa dilalekake nalika nonton iki anime seri.

Narasi Utama

Samurai Champloo ditemtokake ing periode alternatif sejarah Jepang sing luwih penting yaiku Jaman Edo (1603-1868) lan ngetutake critane 3 wong, loro sing kalebu samurai lan liyane wedok enom. Bocah wadon enom, sing dikenal minangka Fuu, kerja ing toko teh ing kutha kasebut nalika ketemu karo putra majistret lokal sing wiwit ngancam dheweke lan kulawarga sing mbukak toko teh (boss).

Mugen & Jin ngenteni tiwas - Samurai Champloo

Begjanipun dheweke wis disimpen dening Mugen & Jin, kalih samurai sing mlebu toko dhewe lan ora ana gandhengane. Sawise iki, dheweke kabeh minggat saka toko sing kobong sawise salah sawijining wong (sing dipotong tangane) kita sadurunge weruh Sadhar yen dheweke ora duwe tujuan, lan ora duwe dhuwit, 3 banjur golek goleki tokoh misterius sing dikenal kanthi jeneng "Samurai Sunfloweri”Sapa sejatine dununge ora dingerteni.

Ngandika kaya ngono, wiwitane narasi katon rada mboseni lan ora nyenengake, nanging petualangan lan kahanan sing ditindakake para tokoh sing nyenengake banget, mula nemoni masalah lan ora sengaja. Ana macem-macem episode ing endi trio kita ngalami kahanan sing angel. Aku ora bakal ngrusak, nanging salah siji saka 3 karakter utama kita diculik lan dadi sandera luwih saka 5 kaping!

Karakter Utama

Karakter utama kita ing Samurai Champloo pancen ora lali lan aku seneng kabeh. Pelaku swara nindakake tugas apik kanggo kabeh karakter lan aku seneng amarga iki. Dheweke cocog banget karo peran kasebut lan ora ngira bisa luwih becik ditindakake saiki.

Pisanan kita duwe bocah wadon, sing dikenal minangka Fuu. Fuu enom, sak 15-16 ing anime kanthi rambut coklat dawa medium biasane digunakake. Dheweke uga nganggo Kimono Gaya Jepang Tradisional sing jambon kaya kanca-kancane Jin lan Mugen

Fuu minangka tumindak buffer ing antarane Mugen & Jin, ngalangi supaya ora mateni kaping pirang-pirang ing Anime. Dheweke apikan lan empati, kanggo Jin & Mugen lan karakter liyane ing Anime.

Sabanjure Mugen, sing ditemokake ing episode pisanan ing anime, ing perkenalan kasar nalika gelut metu saka toko teh karo Fuu lan Jin. Mugen minangka pedhang pedhang sing efektif lan bisa mungsuh kaping pirang-pirang katana

Dheweke katon minangka wong sing ora sah ing anime lan penampilan sing liar nggawe pikiran iki. Dheweke rambute ora rapi lan mripat sing nyimpang. Dheweke duwe sikap ora sopan lan dudu karakter favoritku, nanging aku seneng karo cara nulis, amarga dheweke kontras Jin akeh sing lagi mbantah kabeh wektu. 

Finally we have Jin who we also meet in the first episode of the Anime. Jin is very different to Mugen and the two portray very different characters in the series. I like the dynamic between the two and I like the fact that Fuu is always breaking them up and is sometimes the voice of reason.

Jin is tall and handsome, he has long black hair which he also has tied up most of the time and glasses. He calm and collected and mostly keeps himself to himself. Fuu makes a point of this in her dairy, which I’ll come to later on.

Sub Karakter

Sub-karakter ing Samurai Champloo apik banget lan aku seneng banget karo kabeh. Kabeh padha kenangan lan nggawe episode dadi nyenengake kanggo ditonton. Wong gaya Nordik-Viking lucu banget lan aku seneng narasi ing endi wanita-wanita sing narik kawigaten Jin lan Mugen ing banjur jebule penjahat.

Siji sing kudu diucapake yaiku kabeh padha ngrasakake asli lan unik. Animasi uga rinci banget kanggo umume, mula gampang dadi biasa. Pelaku swara nindakake tugas sing apik kanggo nggabungake kabeh.

Alesan kanggo Nonton Samurai Champloo

Mugen & Jin dihukum mati - Samurai Champloo

Nggambarake Kreativitas Samurai Champloo

Saiki sadurunge sampeyan sadhar sing jelas aku bakal sedhela ngandhani yen cara narasi kasebut Samurai Champloo dituduhake kanggo kita, kreatif banget. Tuladhane yaiku cara kreator transisi saka adegan menyang adegan lan piranti sing digunakake kanggo nindakake iki. Kadhangkala dheweke nggunakake transisi sing narik kawigaten kaya potongan lan topeng morf, nanging kadang mung ireng utawa nggunakake potongan ireng.

Animasi apik tenan kanggo sawijining wektu

Gaya Animasi lan produk rampung saka Samurai Champloo minangka salah sawijining prestasi. Kanggo seri sing metu ing taun 2005, aku bakal ngandhani yen sadurunge isih ana ing ngarep. Mesthi ana Anime liyane ing wektu kasebut kanthi unsur sing padha karo Samurai Champloo but I think for an Anime I haven’t seen much talk about, it would surprise me if people didn’t mention this aspect of it as it would only be doing the series a disservice.

Mugen & Jin nduwe katrampilan ing Fuu - Samurai Champloo

There are several scenes in the Anime which left me shocked, yes shocked at how good they were. They also left me scratching my head as to how I had not found this Anime sooner. I won’t say too much but there’s a psychedelic scene where a load of psychedelic plants are set on fire and all the characters basically start tripping out and laughing.

Tumindak Swara Sarwa

Pelaku swara pancen nggawa karakter ing Samurai Champloo kanggo urip lan cara nulis, ngidini para aktor swara nggunakake dialog ing seri kasebut kanthi bener. Mugen lan Fuu duwe swara sing cukup gedhe banget dene Jin iku alus lan ora aman. Swara kasebut cocog karo karaktere miturut panemuku.

Mugen & Jin njaluk spiked - Samurai Champloo

Sampeyan ora bakal bosen karo pemeran iki lan dheweke bakal entuk anime nyenengake banget lan gampang ditonton, amarga ana 3 karakter utama. Ana uga sawetara karakter sing ditampilake maneh sing duwe swara kaya pamimpin Polisi Rahasia sing mbantu nylametake Fuu ing episode sadurunge.

Mili kaya Kali

Jangkah saka Samurai Champloo apik banget lan aku seneng cara alirane. Mirip karo kali, mula judule kasebut. Oalah, caranya anime wis kabentuk lan wiwitan pungkasane saben episode tegese intertwine apik banget. Ana episode cedhak tengah seri sing bakal mbalikke kabeh kedadeyan ing episode sadurunge sing ditemokake 3 wong. Ing episode kasebut ditampilake kanthi cara sing kreatif lan kreatif, ing ngendi kita ndeleng kabeh acara sadurunge liwat buku harian Fuu.

Fuu ngandhani Okuru - Samurai Champloo

Mugen & Jin nyolong nalika lagi adus lan diwaca. Saiki sing bakal ditindakake para sutradara kanggo nampilake montase sederhana kabeh acara ing episode sadurunge minangka jinis episode rekap, sing sejatine uga.

Nanging, sing dakpengerteni babagan episode iki yaiku cara nampilake. Milih acara kudu diwaca (uga Mugen ora bisa maca) dening Mugen lan Jin lan menehi pinemu babagan reaksi saka tumindak dhewe nalika diwaca saka POV saka Fuu. Dheweke menehi pemahaman babagan kabeh kedadeyan sadurunge, mula kita bisa ndeleng kabeh kedadeyan kasebut sanajan wawasane. Iki sing tak tresnani.

Tanduran suci kasebut diobong - Samurai Champloo

Minangka cara sing kreatif lan apik kanggo ndeleng kabeh acara kasebut lan aku seneng yen saka perspektif siji karakter amarga nyenengake banget. Akeh produsen liyane ora bakal repot karo iki, nanging aku mikir minangka cara sing apik kanggo ngrampungake kabeh acara penting kasebut, sanajan isih nyenengake kanggo nonton lan melu.

Trek Swara

Swara kasebut mlebu Samurai Champloo katon khusus amarga ora bakal sampeyan ngarepake seri Anime petualangan aksi iki. Ana akeh denyut musik gaya Hip-Hop ing kana, nanging uga sawetara sing emosional lan trek iki meh katon kaya nalika aku ngerti seri kasebut amarga gaya Hip-Hop sing ditemtokake ing trek musik wis akrab karo aku. Dheweke kayane ora serius banget, nanging mesthi ora rumangsa salah.

Eksekusi digawa maju - Samurai Champloo

Dialog Cepet

Dialog ing Samurai Champloo apik banget lan njaga driji sikil sampeyan. Utamane kimia ing antarane 3 karakter utama yaiku sebab sebab kerjane pancen apik nanging uga cara nulis. Obrolan antarane sebagian besar karakter ing seri kasebut kayane…. uga… .. asli, kasunyatan iki tegese sampeyan bisa seneng lan sing luwih penting percaya ing kabeh dialog sing dirungokake.

Fuu njaluk tulung marang Mugen - Samurai Champloo

Sanajan sawise diadaptasi saka manga ing taun 2004, isih apik lan ditulis kanthi apik, sanajan wis kondensasi lan diadaptasi saka manga. Ana sawetara adegan gelut sing apik banget lan ora bisa dilalekake kanthi lucu banget lan ngemot dialog dawa sing uga menehi wawasan babagan tulisan ing mburine acara kasebut.

Setelan sing Apik

Gaya Animasi ora apik tenan nanging ana sawetara momen sing nyenengake supaya kita bisa ndeleng bakat seni para animator seri kasebut. Ana latar mburi pemandangan sing digambar tangan sing apik banget nalika iku lan bisa narik kawigaten. Sampeyan bisa ndeleng akeh gaweyan ing nggawe seri lan setelan sing dideleng karaktere.

Tekan ing Inn - Samurai Champloo

Maksudku, siji prekara kudu dipikirake babagan penampilan sing luar biasa iki lan ngelingi wektu metu (2004) bakal dadi kredit pungkasan. Kanggo sebagian besar Episod, lagu pungkasan asli "Shiki no Uta" anggitane MINMI main liwat montase karya seni. Lagu iki pancen kenangan lan pancen tetep karo aku. Aku isih bisa ngrungokake ing pikiranku saiki lan dadi lagu sing apik banget, kanthi vokal sing apik lan paduan suara sing ora bisa dilalekake.

Iki pancen trek sing sampurna kanggo petualangan Jin, Mugen lan Foo lan saestu sampeyan ngerti manawa seri kasebut ora serius kaya sing katon lan nggawe sampeyan ngujo sawetara karya seni sing ditampilake nalika pungkasan. Sampeyan bisa ndeleng ing ngisor iki:

Samurai Champloo - Tema Ending - Shiki No Uta

Narasi Ngembangake Gedhe

Narasi kasebut minangka prekara sing durung digawe ing tahap pertama Anime lan nggawe akeh pertanyaan sing apik ing sawijining cara amarga para pamirsa mesthi takon lan pengin luwih akeh. Kita wiwit bisa ndeleng luwih akeh babagan crita babagan seri kasebut mengko. Kabeh iku gampang banget kanggo ngetutake lan dudu bagean-bagean iki anime sing paling relevan, nanging mlayu metu sing paling nyenengake kanggo ditonton.

kesimpulan

Reaksi umum kanggo Samurai Champloo kaloro ing forum lan diskusi online iku kaget banget. Umume wong kayane kaget banget amarga dheweke durung nate nemoni Anime iki luwih cepet tinimbang dheweke. Katon minangka musim kaping pisanan Lagoon Ireng bakal dak udar setaun mengko, dakkandhakake Samurai Champloo pancen apik banget kanggo wayah.

Sawetara Anime sing aku temoni babagan lelungan nonton Anime iki, miturut pendapatku, kaya produk lan ide sing durung rampung. Dicampur karo cita-cita ciptaan sing wis diadaptasi. Nanging karo Samurai Champloo, sampeyan ora bakal entuk kesan kasebut. Rasane meh kaya film. Wis luwih cepet tinimbang wektu lan kita mung bisa ngimpi musim kapindho, nalika iku, Netflix minangka Lampu Hijau musim liyane 7 Wiji. Bisa uga ana kasunyatan liya ing endi 7 wiji mung entuk musim lan Samurai Champloo entuk 4. Kepiye wong bisa ngimpi.

Mugen & Jin nampa nasibe - Samurai Champloo

Aku ora mikir Samurai Champloo bakal dadi kanggo kabeh wong lan aku ngerti. Nanging, yen sampeyan menehi Samurai Champloo dijupuk Aku janji sampeyan ora bakal Getun iku. Nduwe narasi sing apik, karakter sing nyenengake sing gampang disenengi lan nuwuhake simpel, trek musik sing menehi semangat kanggo tampil nanging uga terus gerak lan akeh momen sing nyenengake lan emosional ing seri kasebut. Sampeyan bisa nonton ing Netflix ing kene: https://www.netflix.com/browse?jbv=70213065

Matur nuwun wis maca, sugeng dina lan tetep aman!

Bantuan situs kanthi tuku barang dagangan:

komentar 2

Ninggalake a Reply

Translate »
%d bloggers kaya iki: