Apa Perlu Dideleng?

Apa Swara bisu sing Perlu Ditonton?

Ringkesan

Apa Swara bisu sing Perlu Ditonton?

Film "Suara Senyap" wis nganggo macem-macem penghargaan lan nampa misuwur sajrone 4 taun suwene dirilis. Film kasebut nyritakake crita bocah wadon budheg sing diarani Shouko sing melu sekolah sing padha karo Shoya, sing wiwit nganiaya dheweke amarga dheweke beda. Dheweke nganti mbuwang mbuwang aids ing jendela lan malah nggawe dheweke getihen ing sawijining kedadeyan. Bullying mung disengkuyung dening Ueno, kancane Shoya lan bisa uga dikagumi. Akeh pamirso ngrasakake saka cuplikan manawa crita katresnan minangka salah sawijining cara kalebu loro karakter kasebut, sampeyan bisa uga mikir babagan tebusan utawa pangapura. Ya ora, paling ora kabeh.

Narasi Utama

Narasi utama A Silent Voice nyritakake crita bocah wadon budheg sing jenenge Shouko, sing diganggu ing sekolah amarga dheweke katon beda amarga cacat. Ing wiwitan crita, dheweke nggunakake notebook kanggo komunikasi karo siswa liyane liwat nulis pitakonan ing buku kasebut lan Shouko nulis tanggapane. Wiwitane yaiku Ueno sing ngolok-olok Shouko amarga notebook, nanging mengko Shoya, kancane Ueno melu premanisme, nggoda Shouko kanthi nyolong alat pangrungu lan mbuwang. Dheweke uga guyon nalika ngobrol, amarga Shouko ora bisa ngrungokake swarane dhewe. Bullying terus nganti ibune Shouko kepeksa nggawe komplain resmi menyang sekolah, kanggo upaya mandek bullying. Nalika ibune Shoya ngerti babagan tumindake, dheweke mara menyang omah Shouko kanthi dhuwit sing akeh kanggo mbayar alat pangrungon. Ibune Shoya njaluk ngapura karo pihak Shoyo lan janji yen Shoya ora bakal nganggep Shouko kaya ngono maneh.

Shoya lan Shouko ketemu kaping pisanan wiwit kelas 6 SD.

Sawise Shoya budhal sekolah, dheweke melu ing Sekolah Menengah Menengah lan banjur nemoni Shouko sawise suwe. Ditulis manawa dheweke metu saka sekolah sing lagi sekolah karo Shoya amarga cara ngrawat dheweke. Dheweke mlayu saka dheweke lan wiwit nangis. Iki utamane wiwit crita, lan adegan sekolah bullying kepungkur mung dadi sesanti kepungkur. Cerita liyane yaiku Shoya nyoba nggawe Shouko kanthi sinau basa isyarat lan alon-alon ngelingake dheweke. Kalorone ngadhepi tantangan bebarengan, amarga dipoyoki dening kanca Shoya, Ueno amarga kasunyatane dheweke biyen ngremehake dheweke lan mbok Shouko, sing ora setuju karo hubungane sing anyar utawa kekarone bareng.

Karakter Utama

Apa Swara bisu sing Perlu Ditonton?

Shouko Nishimiya dianggo minangka protagonis utama bebarengan Shoya. Saka POV guru, jelas yen kabeh sing dikarepake Shouko ing sekolah cocog lan melu kanca-kanca sakelas sinau lan nikmati urip sekolah. Watakipun Shouko menika isin lan apikan. Dheweke ora koyone tantangan sapa, lan mung umume nyoba kanggo pas, singing bebarengan karo wong-wong mau etc.

Apa Swara bisu sing Perlu Ditonton?

Shoya Ishida kayane ora tumindak kepentingane dhewe lan biasane nuruti apa sing ditindakake wong liya. Umume kedadeyan kasebut ing pérangan pisanan film, ing ngendi Shoya terus-terusan mbuluki Shouko. Shoya ora tanggung jawab marang tumindake nganti diwasa. Shoya banter banget lan kikuk, beda karo Shouko. Dheweke ora pinter banget, biasane cocog karo apa sing dikandhani.

Sub Karakter

Sub karakter ing A Silent Voice duwe peran penting banget kanggo kemajuan crita antarane Shoya lan Shouko, menehi dhukungan emosional kanggo paraga lan tumindak minangka cara kanggo ngetokake frustasi lan nesu. Sub karakter ditulis kanthi apik lan iki ndadekake relevan banget, uga sub karakter kayata Uneo, sing mung digunakake sithik sajrone paruh pertama film ditambahake kanthi jero nganti pungkasan. Aku seneng babagan film iki lan nggawe saben karakter penting banget lan ora bisa dilalekake, uga conto sing apik babagan pangembangan karakter sing ditindakake kanthi bener ing film.

Narasi Utama Terus

Separo pisanan film nuduhake jaman biyen Shouko lan Shoya lan alasane dheweke bully lan sesambungan karo dheweke. Dheweke seneng banget yen dheweke mung pengin dadi kancane lan iki nggawe crita dadi luwih emosional. Adegan kaping pisanan sawise prolog Shouko lan Shoya ing sekolah bareng-bareng weruh Shouko lan Shoya padha pasrawungan ing sekolah anyar sing lagi dirawuhi. Nalika Shouko ngerti yen Shoya ngadeg ing ngarepe, dheweke nyoba mlayu lan ndhelik. Shoya nyekel dheweke lan nerangake (kanthi tandha langauge) marang Shiouko manawa alasane dheweke ngoyak dheweke amarga dheweke ninggalake notebook. Mengko Shoya nyoba maneh nemoni Shouko nanging dheweke ditakoni Yuzuru lan dikon lunga. Iki mesthine minangka sing pertama ing upaya upaya Shoya kanggo nyedhaki Shouko lan ing kene film liyane diwiwiti, kanthi sawetara plot lan corak liyane, sing nggawe dheweke apik banget.

Apa Swara bisu sing Perlu Ditonton?

Mengko ing film, kita ndeleng Shoya interakta karo Yuzuru nalika nyoba nyedhaki Shouko. Dheweke nerangake kahanane menyang Yuzuru lan dheweke dadi luwih simpatik. Wayahe iki luwih sithik nanging ibune Shouko nemokake dheweke, ngadhepi Shoya kanthi nutupi raine nalika dheweke ngerti yen ibune. Katon yen dukane Yaeko marang Shoya durung budhal. Crita kasebut maju lan mengko kita ndeleng manawa ibune Shouko wiwit nesu karo Shoya, mula nalika kita ndeleng Shouko kayane ora duwe masalah maneh. Dinamis sing apik banget kanggo dipikirake lan bisa mbantu nggawe ketegangan ing antarane karakter kasebut. Iki asale utamane ibune Shoya sing pengin sing paling apik kanggo putrine. Alesan dheweke tumindak kaya ngono biasane amarga dheweke kepengin banget pengin apa sing paling apik kanggo Shouko lan yen Shouko seneng, kabeh sing penting.

Alesan Suara Meneng Apa Nonton

Narasi

Kaping pisanan ayo diwiwiti kanthi alesan sing jelas, crita kasebut. Crita A Silent Voice pancen apik banget nanging nyenengake. Nggunakake cacat bocah wadon sing tuli minangka struktur narasi sing umum. Kasunyatan crita kasebut diwiwiti kanthi adegan premanisme ing wiwitan film lan banjur pindhah menyang wayah ing Highschool nggawe crita gampang ditindakake lan dingerteni. Aku seneng ide umum film iki lan mulane aku mutusake menehi tontonan.

Ilustrasi & Animasi

Tampilan animasi A Silent Voice umume nuduhake kabeh. Aku ora bakal ujar ing level sing padha karo A Garden Of Words, kayata, nanging kanggo film sing suwene luwih saka 2 jam, katon apik tenan. Kayane saben karakter wis ditarik banjur ditarik dadi sampurna. Latar mburi set sing rinci uga apik banget. Dakkandhani, sanajan film sampeyan ora seneng karo tampilan sing katon ora bakal dadi masalah kanggo sampeyan, amarga katon apik tenan, akeh gaweyan sing bakal digawe ing produksi iki lan iki kabukten banget saka sawijining cara digambarake.

Karakter sing Menarik & Kenangan

Ana akeh karakter sing ora bisa dilalekake ing A Silent Voice lan utamane main peran ing pérangan pisanan film, main dadi kanca sakelas Shouko. Umume ora melu bullying lan malah nonton lan ora nindakake apa-apa. Dheweke banjur bakal tampil luwih akeh ing film kasebut, iki kanggo mbantah polos nalika takon babagan intimidasi Shouko sadurunge dening kanca sakelas liyane.

Watak Antagonis sing Cocog

Salah sawijine karakter sing saya nggegirisi yaiku Uneo. Dheweke biasane dadi pemicu bullying nanging biasane ora polos lan ora nate tanggung jawab amarga biasane ditutupi Shoya. Bedane karo Ueno yaiku para siswa liyane kabeh ngerti yen tumindak sing salah iki, Uneo terus nampilake pola kasebut sanajan ing Highschool, dheweke nggawe guyon karo Shoya lan Shouko bareng-bareng. Dheweke kayane nesu yen kabeh wong ing sekitar dheweke wis ora bisa kaya iki lan nganggep Shouko kaya iki lan iki nggawe dheweke rumangsa rentan lan cemburu. Iki tambah akeh nalika Shoya ing rumah sakit.

Dialog & Basa Awak

Dialog kasebut digunakake kanthi apik ing A Silent Voice lan iki kabukten ing umume adegan, utamane adegan basa isyarat. Dialog kasebut uga disusun kanthi cara informatif lan tliti, supaya gampang digunakake kanggo maca basa awak karakter. Aku ngira iki penting banget ing adegan jembatan sing nglibatake Shoya lan Shouko amarga pancen narik kawigaten kepiye kaloro karakter kasebut rumangsa sampurna lan maksud sejatine. Tonton sisipan ing ngisor iki lan sampeyan bakal bisa ndeleng apa sing dakkandhakake.

Swara Meneng

Simbolisme & Makna Sing Didhelikake

Ana prekara liyane sing dipikirake ing film iki yaiku wong sing ora duwe kabisan kanggo miwiti hubungan / kekancan. Iki ora diwatesi mung kanggo penyandang cacat, nanging padha karo wong sing ora duwe tampilan sing apik utawa ora ramah kaya Nagatsuka.

Ambane karakter & busur

Sajrone film kasebut, kita ndeleng macem-macem karakter uga diwenehake uga ndeleng sawetara karakter sing uga melu. Sawetara wong ujar manawa iki mung bisa liwat konten sing luwih dawa kaya seri, nanging bisa uga bisa digunakake ing film kayata A Silent Voice, nyatane luwih akeh amarga dawa film kasebut. Conto sing apik yaiku Ueno, sing njupuk peran antagonis sawise paruh pertama film rampung. Isih nuduhake rasa nesu kanggo Shouko sanajan mengko ing film kasebut. Rasa gethinge dhisik marang Shouko kayane saya gedhe, mula sawise Shoya kudu pindhah menyang rumah sakit sawise nylametake nyawane Shouko. Nanging, ing pungkasan film sing kita deleng dheweke wis akeh owah.

Ending Akhir (Spolier)

Miturut pendapat saya, pamungkas A Silent Voice pancen padha karo prekarane. Nawakake pungkasan sing apik banget, kanthi akeh masalah sing muncul nalika wiwitan film dadi apik lan pungkasane dirampungake. Pungkasan uga bakal nyumurupi akeh kasusahan liyane sing kedadeyan amarga konfrontasi sing digawe amarga tumindak Shoya rampung lan rampung. Iki ngidini seri rampung ing cathetan sing umume apik.

Alesan Swarane Meneng Apa Ora Pantese Ditonton

Pungkasan Aneh (Spoiler)

Pungkasan A Silent Voice nawakake pungkasan sing nyenengake sing uga ndhukung kesimpulan sing cocog. Pungkasan kasebut nyinaoni akeh tokoh utama wiwit wiwitan gabung maneh lan ana saliyane konflik sing ditindakake sajrone film kasebut. Paraga kayata Uneo lan Sahara uga tampil, matur nuwun lan njaluk ngapura marang Shoya. Aku ora yakin manawa konfrontasi cilik antara Ueno lan Shouko ing pungkasan mesthine mbebayani banget nanging ora cocog karo aku. Aku mikir bakal luwih apik yen kekarone mung nggawe lan dadi kanca, nanging bisa uga minangka upaya kanggo nuduhake yen Ueno isih durung owah? Kayane bisa dipikirake kanggo aku lan ora bakal bisa nggayuh apa-apa sing kudune bisa nyimpulake busur karaktere.

Masalah Karakter

Sajrone paruh kaping pindho film kasebut nalika Shoya ana ing Highschool, dheweke ndeleng dheweke interakta karo sawetara karakter sing kabeh ngaku dadi kancane, kayata Tomohiro, kayata, sapa sing dadi sejarah lakon swara lan ngarsane umume nesu banget. Aku mikir manawa panulis bisa nindakake luwih akeh babagan karaktere lan ora nggawe dheweke dadi ora disenengi. Kanggo aku, dheweke mung dadi pecundang sing mlarat sing mesthi nongkrong ing Shoya tanpa alesan liya kajaba "dheweke kekancan". Ora ana panjelasan babagan kepiye kekarone dadi kanca apik utawa kepiye dadi kekancan. Miturut pendapat saya, karakter Tomohiro duwe akeh protes, nanging mung sawetara sing digunakake kanthi jelas.

Kesimpulan sing Ora Lengkap (Spoiler)

Aku seneng karo pungkasane A Silent Voice nanging aku rumangsa bisa nindakake tumindak sing beda karo hubungane Shoya lan Shouko. Aku ngerti iki ditambahi ing film kasebut nalika kalorone bakal nglampahi wektu nalika nindakake macem-macem kegiyatan, nanging rasane wong loro kasebut ora entuk pungkasan kaya sing dikarepake, aku ngarep-arep pungkasane luwih romantis, nanging aku isih lega banget karo pungkasane sing asli.

Length

Dawane luwih saka 2 jam, crita A Silent Voice iku crita dawa. Sampeyan bisa uga butuh wektu suwe, sanajan iki bisa uga ora umum kanggo sawetara pamirso kaya-kaya sampeyan wis maca katrangan film sampeyan bakal ngerti babagan film kasebut. Iki tegese bakal luwih gampang lungguh ing pérangan pisanan film.

Film Pacing

Pacing Swara Senyap cukup cepet lan iki bakal ndadekake angel nglacak kabeh kedadeyan. Alesan utama kanggo iki yaiku kasunyatan sing digambarake saka buku lan saben bab rampung ing bagean film. Kadhangkala iki tegese film bisa mlaku kanthi cara sing luwih cepet tinimbang sadurunge utawa mbesuk, iki sejatine adegan bullying sajrone pérangan pisanan film. Mlaku ora dadi masalah khusus kanggo aku, nanging isih dadi elemen sing jelas sing nggawe minatku. Uga, aku ora duwe akeh sebab ora nonton A Silent Voice.

kesimpulan

Suara Senyap nawakake crita sing nyenengake kanthi pungkasan sing apik. Kayane ana pesen sing jelas karo pungkasan crita iki. Crita iki mulang babagan piwulang babagan bullying, trauma, ngapura lan katresnan sing paling penting. Aku luwih seneng ngerti babagan kenapa Ueno nesu banget karo Shouko lan sebab dheweke tumindak kaya ngono nganti pungkasane film, dakkira bisa disimpulake utawa dijlentrehake kanthi luwih apik. Suara Senyap nggambarake (kanthi becik) kepiye cacat bisa nyebabake pengaruh awake dhewe sacara negatif, sing nyebabake wong kasebut adoh banget saka wong-wong ing sekitare.

Aku ngerteni tujuan umum film iki yaiku nuduhake efek bullying lan ngirim pesen, uga nuduhake kekuwatan nebus lan ngapura. Yen tujuane, A Silent Voice nindakake tugas sing apik banget kanggo nggambarake. Aku sejatine menehi film iki yen sampeyan duwe wektu, mesthi larang lan aku yakin sampeyan ora bakal nuwun sewu.

Rating kanggo film iki:

Rating: 5 saka 5.

komentar 1

Ninggalake a Reply

Translate »
%d bloggers kaya iki: