Ulasan Umum Apa Perlu Dideleng?

The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Junkyard pancen peteng, nanging ora mung nada surem lan depresi ing film sing nemtokake pengamatan iki, nanging pungkasane uga sing ngasilake tema sing beda-beda. Crita babagan Junkyard nderek rong pemuda sing diarani Paul lan Anthony sing dadi kanca. Kita ora ngerti kepiye dadi kekancan lan kita bisa nganggep dheweke kekancan bubar. Iki asale saka latar sing beda-beda lan iki ditampilake ing saindenging film. 

The Junkyard - Napa Kisah Iki Mupangat Nglirwakake Bocah Kudu Kudu Ditonton
The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Adegan Kapisan

Film kasebut diwiwiti karo priya lan wanita sing mlaku liwat kereta bawah tanah. Temenan yen dheweke wis metu ing wayah wengi lan seneng dhewe. Dheweke nemokake macem-macem wong ing kereta bawah tanah sing ing masarakat kulon kita bakal nganggep ora dikarepake, pangguna narkoba, mabuk lan pengemis. Jebule wong lanang lan wadon padha nyepelekake wong-wong kasebut nalika lagi mlaku menyang kereta bawah tanah. Ana wong sing teka lan njaluk tulung marang wong lanang, nanging dheweke ora sopan ngeterake.

The Junkyard - Napa Kisah Iki Mupangat Nglirwakake Bocah Kudu Kudu Ditonton
The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Nalika lagi ing kereta bawah tanah, ana wong sing nyolong dompet wanita lan Paul (wong lanang) kasebut nguber dheweke, nguber terus nganti tekan bagean sing gabung ing antarane kreta kasebut.

Wong kasebut ditusuk lan kita banjur digawa menyang adegan flashback nalika ndeleng pria kasebut nalika isih cilik. Karo bocah liyane. Kaping pisanan ndeleng Paul lan Anthony nalika mlebu ing Junk Yard sing kebak mobil sing wis dibuwang. Dheweke mung udakara 12 ing adegan iki lan katon jelas nalika bocah-bocah lanang mlaku liwat taman kanthi bungah mbanting kendaraan sing wis sepi.

The Junkyard - Napa Kisah Iki Mupangat Nglirwakake Bocah Kudu Kudu Ditonton
The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Kita ngerti kepiye polah lan polos Paul lan Anthony tumindak ing adegan iki lan nuduhake manawa pandangane ing jagad iki padha karo umume para pemudha ing jaman kasebut. Nalika mbanting sawetara mobil sing wis lungse, bocah loro mau nemoni kafilah lawas, katon dhisik ora digunakake. Bocah-bocah lanang padha ngguyu nalika Anthony mbanting jendhela nanging banjur ana jeritan saka kafilah, iku priya. Dheweke ngarahake bedhil menyang bocah lanang mau nalika mlayu. 

Ora suwe sawise kita ndeleng Anthony lan Paul bali menyang omah sing katon Anthony. Dheweke muni lonceng lawang lan sosok katon kanthi lara ing gelas, yaiku ibune Anthony. Dheweke mbukak jendhela lan menehi Anthony cathetan, njaluk supaya golek panganan.

The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Sawise iki dheweke katon ing kios panganan sing tuku panganan. Ibune Paul banjur nyeluk dheweke banjur mlebu omah. Banjur wiwit udan lan kita ndeleng Anothy ing njaba nubruk lawang sing kepengin bali maneh. Kita ndeleng saka sudut pandang Paulus manawa dheweke duwe omah sing apik lan ibu sing peduli. Kalorone diganggu dening Anothy sing lagi nubruk lan ibune Paul banjur metu kanggo ngeterake Anothy ing njero lan metu saka udan. 

Bedane bocah lanang

Dadi, bisa dingerteni saka adegan pertama iki, bocah loro kasebut beda-beda, isih kanca nanging beda. Paul duwe ibu sing apik lan peduli karo dheweke lan uga ngupayakake wong liya, sanajan Anthony, sing kayane duwe urip sing kurang beruntung. Iki paling pungkasan nalika ndeleng Anthony lan Paul minangka bocah, nanging akeh banget sing ngandhani.

Bedane Anthony lan Paulus

 Ana sing arep dakkandhakake babagan film iki lan sing penting sing separo pisanan yaiku kasunyatane ana dialog sing sithik, sanajan ing adegan sabanjure. Film kasebut bisa ditindakake kanthi wektu sing cendhak, mung udakara 18 menit. 

Ing paraga pertama film iki, kita nemtokake manawa Paulus lan Anthony dadi kanca, dheweke wis suwe. Iki kabukten nalika ndeleng sekilas foto sing nuduhake Paul lan Anothony minangka bocah cilik. Iki penting amarga umume nyipta kesan awal kanggo bocah loro lan hubungane. Iki uga menehi katrangan banget tanpa gumantung karo dialog. 

The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Bocah loro kasebut padha karo apa sing padha, sing akeh banget. Nanging pungkasane, dheweke duwe macem-macem latar belakang lan pendidikan. Film kasebut nggambarake iki liwat apa sing kita tingali ing acara pertama film ora liwat dialog nanging liwat nuduhake kita ing layar. 

Iki minangka prekara sing dakkarepake banget lan nggawe aku luwih seneng film kasebut. Bisa nggambar kanthi akeh kanthi dialog sing sithik banget, mula aku durung nate weruh akeh ing TV, apa maneh ing film sing ora duwe wektu kanggo nerangake narasi menyang pamirso, Junkyard bisa nindakake kanthi cara banget mestekake lan unik. 

Pengantar Duncan

The Junkyard - Napa Kisah Iki Mupangat Nglirwakake Bocah Kudu Kudu Ditonton
The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Banjur crita kasebut saiki, Paul lan Anthony wis diwasa lan saiki wis remaja. Kayane kira-kira 16-17 ing babagan iki lan iki amarga cara klambine lan guneman. Nalika numpak pit motore banjur rusak. Ora mung ngrusak dalan lawas apa wae, sanajan ana ing jejere Junkyard sing dikunjungi utawa biyen dikunjungi nalika isih cilik.

Dheweke mriksa sepedha nalika bocah umur padha nanging rada tuwa nerangake yen pipa knalpot sing dadi masalah, ujar manawa dheweke duwe sepeda anyar ing halaman. Paul mangu-mangu nalika ndeleng yen kafilah bocah-bocah lanang mlaku-mlaku padha karo bocah-bocah sing padha dibanting nalika isih bocah. Uga dikonfirmasi manawa bocah sing ngadeg ing mburi wong kasebut ing adegan pertama sing jenenge "Duncan" uga putra putrane. 

Duncan nggawa Anthony & Paul menyang Caravan

Sing penting babagan adegan iki yaiku reaksi Paulus lan Anthony lan cara ngerteni macem-macem wong lan acara. Anthony kayane setuju lan mlaku kanthi wuta ing kahanan tanpa dipikirake sadurunge. Paul beda. Dheweke ora mangu-mangu babagan lingkungane lan ing endi lan sapa sing kudune ora bisa diajak. Anthony kayane seneng karo bocah lanang sing luwih tuwa Duncan lan meh katon, ngetutake dheweke tanpa takon apa-apa, nindakake apa sing diucapake tanpa ragu-ragu nalika Paul mesthi rada ragu-ragu lan ati-ati.

Sawise njupuk bagean saka sepedha Anthony, Paul lan Duncan banjur nggawa obat-obatan sing diwenehake bapakne Duncan. Dheweke lunga menyang ruang narkoba, ing endi maneh kita ndeleng sing liyane mlebu tanpa mikir nalika Paul ngenteni metu ing njaba sadurunge mlebu. Pentinge latar mburi bocah lanang sing bakal dakrampungake mengko, nanging kanthi ringkes kita bisa ndeleng manawa saben saka 3 bocah lanang kasebut duwe pola pendidikan sing beda-beda lan iki bakal dadi penting mengko. 

Adegan Omah Narkoba

Duncan ngirim obat menyang omah obat karo Paul & Anthony

Paul duwe konfrontasi sethithik ing lapangan obat nalika mlaku ing sikil wong sing ora sadar mung kanggo wong kasebut tangi lan njerit. Amarga iku, dheweke ditinggalake dening Anthony lan Duncan lan kepeksa mlaku mulih. Ing kana dheweke ketemu "Sally" bocah wadon sing muncul nalika Anthony lan Paul ditampilake minangka remaja nalika wis diwasa. Iki nyuda adegan Sally lan Paul ngambung lan diganggu dening Anthony.

Paul lan Sally ngambung nalika Anthony ana ing njaba

Sally pancen ngandhani Anthony supaya lunga lan Anthony lunga menyang Junkyard ing kana dheweke nyekseni Duncan dilecehke dening bapake. Anthony nulungi Duncan lan kekarone mlaku bareng. Pemandangan iki apik banget amarga nuduhake rasa welas asih sing diduweni Anthony marang Duncan sanajan dheweke meh ora bisa ngobrol.

Anthony nulungi Duncan sawise dilecehke

Iki uga nuduhake manawa Anthony bisa uga nuduhake simpati marang Duncan amarga dheweke ngerti kaya apa sing diabaikan dening wong tuwane. Iki meh menehi alasan umum supaya bisa dadi hubungan sing luwih kuat ing antarane kekarone. Mengko kita ndeleng Paul mlaku-mlaku ing Sally maneh ing flat dheweke. Dheweke ngerti sepasang sikil sing metu saka lawang sawetara lawang mudhun. Dheweke kaget banget amarga dheweke ngerti yen Anthony lan Duncan ngrokok heroine.

Paul nyathet Anthony lan Duncan nggunakake heroin

Kita ndeleng Anthony dadi nesu karo Paul amarga iki lan kekarone kudu dipisahake dening Duncan. Menarik uga ing adegan iki yaiku Duncan sing dadi swara nalar. Sawise iki, telung kepala bali menyang Junkyard, ora mung Junkyard nanging Caravan sing wedi sing kita deleng maneh ing adegan kaping 2. Paul ngenteni ing gerbang lan ora mlebu malah diarani "Pussy" dening Duncan amarga ora ngetutake.

Adegan Ultimate 

Adegan utama yaiku nalika bocah lanang 3 bali menyang sing dakkarepake yaiku flat ibune Anthony, sanajan dheweke ora saiki. Kita ora nate ndeleng ibu Anthony sing akeh, malah ora ngerti yen wanita kasebut ing wiwitan film kasebut yaiku ibune, mula kita nganggep lan ora pati jelas amarga tumindak nalika dheweke menehi dhuwit kanggo tuku panganan. Bocah-bocah lanang wiwit ngrokok lan Anthony menehi Paul supaya dheweke bisa santai. Iki ngendi kita entuk adegan iki.

Paul ngrokok karo Anthony Duncan

Amarga sawetara sebab, Paul wiwit halusinasi lan iki, apa sing dakkandhani yen dheweke ora sadar ngandhani yen ana bebaya ing sacedhake. Dheweke mlumpat lan mlayu ing njaba ndeleng kabeh Junkyard lagi kobongan. Ing adegan pungkasan sadurunge adegan pungkasan, Paulus nuduhake apa-apa marang polisi. Wis jelas apa iki lan kita ora butuh panjelasan apa sing kedadeyan, sanajan Anthony digawa polisi. 

Junkyard kobong

Dadi, sampeyan crita apik banget. Aku seneng kepiye critane, apamaneh lakune. Kasunyatan yen ana dialog sithik, nanging para pamirsa ngerti banget saka 17 menit iki, kita bakal ndeleng karakter kasebut pancen apik tenan.

Duncan mlayu nalika Anthony dipenjara

 Apa sing kudu diwakili narasi?

Aku pancen bocah telu kasebut kudune makili 3 tahap utawa kategori bocah lan apa sing bisa kedadeyan yen bocah-bocah diabaikan. 

Paul mesthine makili bocah sing apik. Kita ndeleng iki kaya sing digambarake. Saka dialog cilik sing bisa dingerteni, kita ngerti dheweke sopan, apikan, lan sopan santun minangka bocah sing apik. Dheweke duwe sikap sing apik lan bisa dingerteni yen dheweke duwe pangasuhan sing cukup sopan, karo ibu sing peduli sing ngrawat dheweke. Paul ora duwe alesan ora srawung karo Anthony lan mulane dheweke kekancan. Dheweke digedhakake kanggo ngajeni kabeh wong ora preduli saka latar mburi apa uga tumindake lan mulane dheweke kekancan karo Anthony. 

The Junkyard - Napa Kisah Iki Ngartekno Nglirwakake Bocah Kudu Disawang

Banjur kita duwe Anthony. Kaya Paulus, dheweke wis diwasa karo ibu nanging dheweke ora digatekake. Kita ndeleng iki nalika dheweke metu, utawa ibune ora bisa teka ing lawang nalika dheweke nggedhekake. Iki nuduhake manawa ibune Anthony beda karo Pauls. Dheweke ora tanggung jawab, nglirwakake, lan ora nate prihatin banget babagan Anthony, mung menehi dhuwit kanggo tuku panganan nalika dheweke mbukak lawang omah dhewe supaya dilebokake. Aku ora bisa nemokake alasan sing bisa ditindakake kenapa aku nganggep ibune Anthony minangka pangguna narkoba, nanging pancen ora pati jelas. 

Pungkasan, kita duwe Duncan, sing pisanan kita deleng ing adegan wiwitan film nalika Anthony lan Paul ngrusak karavan kasebut. Duncan ana ing ujung liyane lan kosok baline karo Paulus. Dheweke durung duwe pendhidhikan decnet lan digedhekake dening pengedar obat lan pangguna. Kita ndeleng ing film kasebut lan menehi saran supaya Duncan diantemi bapake kanthi rutin. Siji-sijine pilihan sing kudu dipilih yaiku tetep. Miturutku, Duncan duwe pendhidhikan paling ala lan bisa dingerteni saka film kasebut. Dheweke ora sopan, ora peduli lan nindakake cara sing ora sopan. 

Kanthi cara, bocah telu kasebut ana ing 3 level utawa tahap kaya sing dakkandhakake. Paul dadi papan sing sampeyan karepake supaya anak sampeyan, Anthony alon-alon mlebu kriminal lan Duncan wis ana ing sangisore ngisor. Ana 2 perkara sing padha. Cara digawa gegandhengan karo tumindak lan kahanan saiki, lan jinis Junkyard ngubungake kabeh. 

Pinunjul pendidikan lan latar mburi

Anthony & Paul minangka bocah

Ora angel dicritakake apa sing bakal dipikirake para karakter nyata ing wektu pungkasan adegan pungkasan. Aku kira aman yen ujar saka ekspresi Anthonys lan pasuryane Paulus yen dheweke loro kaget, aku mikir Anthony luwih saka Paulus. Anthony ndeleng konfrontasi pungkasan minangka pengkhianatan. Paulus intine ngandhani kanca lan dheweke digawa lunga. Paul krasa kaget amarga tiwas ing Junkyard lan geni sing kedadeyan. Cara kasebut minangka pungkasan pungkasan kanggo hubungan bocah loro lan aku pancen cocog. Paul ngerti apa sing ditindakake salah lan mulane dheweke tetep jelas (biasane) Duncan lan Anthony. Anthony kayane ngetutake Duncan apa wae sing ditindakake lan Duncan, mula, kita ngerti apa maksud lan masalahe. 

Titik sing dakkarepake ing kene yaiku tingkatane, luwih penting carane penting. Anthony lagi wae wiwit kesasar, nanging Paul wis apik. Alesan sing Anthony tindakake kanthi wuta karo Duncan amarga dheweke ora duwe ibu sing peduli lan ora menehi tuladha apa sing bener lan sing salah ing jagad iki lan sapa sing kudu kalebu lan dipercaya minangka kanca lan sampeyan kudu tetep adoh. Aku mikir manawa Junkyard nyoba ngajar babagan moral iki lan mesthi nggawe aku mikir babagan pendidikanku. Sawetara wong ora diwenehi kesempatan sing padha karo sing liyane, ana sing dibesarkan lan diabaikan lan aku mikir iki sing ditampilake The Junkyard. 

Pungkasan yaiku aku langsung weruh nalika aku ngerti sapa sejatine panyerang kasebut. Konco kabeh gambar sing sumunar, kita bisa ndeleng praupane Anthony sing wis luh nalika nyedhaki piso kasebut. Apa Anthony ngerti yen Paulus sing nembe nyuduk? Yen iki bener, mula film bakal mbukak akeh kemungkinan liyane lan bakal dadi interpretasi. Babagan liyane sing bakal ditambahake yaiku yen Paulus ngerti yen dheweke sing nyuduk. Apa iki sing dadi perkara terakhir sing dipikirake Paulus nalika dheweke kesusu?

Film kasebut nggawe imajinasi sawise pungkasan lan ora mung ing kene kita ndeleng iki. Contone, kaya sing dakkandhakake sadurunge film ora ana dialog lan umume informasi sing ditampa babagan paraga kasebut visual kabeh. Kasunyatan manawa film kasebut bisa nuwuhake narasi kanthi cara iki banget marem amarga kita ora prelu ngandelake. Sanalika, film kasebut uga bisa tetep tetep ora bisa interpretasi, saengga pamirso nggawe teori dhewe-dhewe. 

Ibune Anthony

Salah sawijining conto yaiku Ibu Anthony. Aku mung sadhar nalika Junkyard kaping pindho lan aku ora nyalahke awakku dhewe amarga ora ngelingi. Kita mung ndeleng ibune Anthony nalika katon nalika dheweke menehi dhuwit kanggo tuku panganan. Sawise iku, kita ora nate nemoni dheweke maneh. Aku negesake manawa penampilane yaiku nalika Anthony lan Paul isih cilik lan dudu nalika remaja. Dadi, kenapa iki penting?

Omah Anthony

Kita ing paruh kapindho film nalika ndeleng Paul lan Anthony isih remaja yen ibune Anthony ora ana ing njero omah nalika mlebu sawise kafilah kobong. Aku ngerteni banget nalika mlebu ing flat lan meh ora ana barang liya kajaba kasur ing lantai. Apa sing kedadeyan karo dheweke? Ora ana sing pisanan bakal tampil nanging aku rumangsa kepenak. Penampilane sepisan nggawe semu pamirsa awal babagan Anthony lan uripe. 

Pungkasane apik tenan. Pakar wektu kanthi ngirim musik sing apik. Kasunyatane nuduhake bocah lanang loro kasebut karo Junkyard maneh sadurunge dheweke kabur kanthi polos lan sampurna, lan ora ana cara liya supaya bisa ditrapake kanthi luwih apik. 

Matur nuwun kanggo maca, monggo kaya, nuduhake lan komentar.

Apa sampeyan seneng karo artikel iki? Sampeyan bisa tuku sawetara barang dagangan kanggo ndhukung kreator situs lan panulis cradleview.net

Ninggalake a Reply

Translate »
%d bloggers kaya iki: